L’arribada de les ulleres a la realitat virtual va revolucionar el sector permetent que estigués al abast de tots. El mercat ens ofereix una gran gamma de dispositius que creen entorns virtuals, donant a l’usuari la sensació d’estar immers en ells. Però la realitat virtual ofereix cada vegada més oportunitats, no sols ens hem que conformar amb poder veure-la, avui en dia ja és possible tocar-la.

El passat 20 d’octubre, al ACM Symposium on User Interface Software and Technology (UIST), Microsoft va presentar PIVOT.

Pots veure el vídeo en el següent enllaç: www.youtu.be/kj3RdeJUJos

Haptic Pivot és un dispositiu hàptic de canell que processa objectes virtuals a la mà de l’usuari. Pivot permet simular forces, permetent-nos tenir sensacions como el pesimpacte volums d’objectes a la palma de la nostra mà.

El dispositiu compta amb un mànec hàptic unit mitjançant una frontissa radi-cubital que permet moure el canell de costat a costat fins a 60 graus. Aquesta articulació motoritzada serveix tant d’actuador com de sensor de l’articulació, simulant les accions d’atrapar o llançar un objecte.

En una esfera al final del mànec es disposen una sèrie de sensors tàctils capacitius amb els que el dispositiu detecta quan toquem, apretem o deixem anar l’objecte virtual, a més d’un gatell de control per a altres interaccions. Tot això es subjecta al canell de l’usuari amb una corretja, permetent mitjançant un simple moviment apropar o allunyar el mànec, quedant aquestes accions registrades gràcies a l’acceleròmetre situat dins de l’esfera. 

El dispositiu es troba en ple desenvolupament i encara no és segur que arribi a ser un producte comercial. El que sí és segur és la seva infinitat d’usos, tant en el món dels vídeojocs com en el sanitari o l’industrial. Podria ser una idea inspiradora per a altres fabricants de recursos virtuals que vulguin fer més real aquest escenari virtual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.