La Fundació Patrimoni Natural, junt amb els membres del consorci Circular LABS ha creat aquesta comunitat virtual per a donar visibilitat a productes, serveis i models de negocio d’economia circular. Aquesta plataforma es presentarà en una jornada online el pròxim dia 4.

La plataforma web MarketPlace Circular Labs (https://marketplace.circularlabstoolkit.eu/) te per objecte donar visibilitat a productes, serveis i models de negocio o metodologies que son exemples innovadors d’economia circular.  Es tracta de donar a conèixer bones pràctiques i casos d’èxit d’economia circular desenvolupades per empreses i emprenedors de Castella i Lleó, Galicia i Nord de Portugal.

Un altre dels objectius plantejats és el de crear una comunitat virtual d’innovadors, emprenedors i empreses, que vulguin accelerar la transició cap a aquesta economia i que tinguin un lloc on compartir idees, projectes o buscar socis per desenvolupar-los en cooperació amb altres entitats.

La plataforma disposa, a més, d’una àrea de recursos en el que es proporcionarà informació rellevant sobre diferents eines, plans i estratègies de polítiques públiques, línies de finançament, informes o metodologies que puguin ajudar a les empreses a conèixer millor en què consisteix l’economia circular i com implantar-la a l’empresa.

Per a poder participar, les empreses, productes, serveis o iniciatives s’hauran de registrar a la plataforma i carregar informació i imatges per comprendre el seu valor afegit per l’economia circular. Igualment podran sol·licitar la cerca de socis a un àrea privada per empreses registrades.

Les bones pràctiques o casos d’èxit podran incloure productes o serveis, però també altres activitats i procediments o sistemes de gestió, així com projectes d’investigació i innovació. Aquestes han de tenir un impacte significatiu sobre un producte, servei o l’activitat empresarial global.

La iniciativa és totalment gratuïta i forma part del projecte Circular Labs, cofinançat per els fons Feder a través del programa de Cooperació Transfronterera INTERREG V-A Espanya- Portugal, el seu objectiu és el d’integrar l’economia circular en la cultura emprenedora i la generació de noves idees en totes les fases de la cadena de valor materialitzades en la creació de nous productes i processos.

Presentació de la plataforma

La presentació per aquests col·lectius es portarà a cap el proper dia 4 de novembre, en una jornada online que comptarà amb la participació de Rosario Chávez, regidora d’innovació i desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Valladolid, Jesús Díez, director de programes de la Fundació Patrimoni Natural, Javier Rodríguez, de Ecomarketing, Rocío Viruega, gerent de Negocio IT en Syltec y José Magro, gerent de Sostenibilitat y RSC en AENOR. El programa complet està disponible a la web www.patrimonionatural.org

Si vols inscriure’t, en aquest enllaç podràs fer-ho: aquí.

Sobre el projecte Circular Labs

Circular Labs és un projecte de cooperació transfronterera cofinançat pel Fonds Europeu de Desenvolupament Regional, a través del Programa de Cooperació INTERREG V-A Espanya-Portugal. El seu objectiu és el d’integrar l’economia circular en nous tipus de negoci, deixant espais per la creativitat, la generació d’idees i l’adaptació al canvi, que contribueixin a accelerar la transformació del model “lineal” al model “circular” en base a l’eficiència en l’ús dels recursos.

El pressupost del projecte ascendeix a 1,09 milions d’euros, dels que la Unió Europea cofinança el 75 per cent (819.367,89). El projecte va arrancar el juny de 2019 i la data de finalització està prevista pel 30 de setembre de 2021.

Els socis participants son, a més de la Fundació Patrimoni Natural de Castella i Lleó, EOI – Escola d’Organització Industrial, Diputació d’Àvila, Ajuntament de Valladolid, Universitat de Salamanca (USAL), MAIEUTICA-Cooperativa d’ensenyament superior, IPB (Institut Politècnic de Braganza), INORDE (Institut Orensà de Desenvolupament Econòmic), ADITEC (Associació pel desenvolupament i innovació tecnològica), Municipi de Montealegre, Fundació Paideia Galiza.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.